torstai 10. huhtikuuta 2014

Vauhdikasta viikkoa - torstaissa ollaan siis menossa jo

Alkuviikko meni opella sairastaessa ja nyt on sitten jo torstaikin taaplattu.

Tällä viikolla ollaan äidinkielessä tunneilla keskitytty kirjoitushommiin. Läksyksi on tullut Aapisesta lukuläksyjä. Matematiikassa on jatkettu kymmenylitystä vähennyslaskuissa. Yllissä on ihmetelty vettä ja sitä, että sitähän löytyy kaikkialta sekä katsottu rairuohon (siis ohran) vauhdikasta kasvua. Käsitöissä ja kuvataiteessa on tehty pääsiäisaskarteluja. Liikuntatunneilla on siirrytty ulkoliikuntaan. Musiikkitunneilla on ollut pääsiäisaiheisia lauluja.

Tänään torstaina koristeltiin rairuoholle/ohralle astia. Äidinkielessä oli tarkkaa lukemista (väärien sanojen joukosta piti löytää oikea sana sekä löytää helppoihin kysymyksiin sanalistasta sopiva vastaus). Matematiikassa laskettiin yhteen- ja vähennyslaskuja sekä muistuteltiin sanojen summa ja erotus merkitystä.

Läksyksi tuli lukuläksy Aapisesta (3 riviä jotka luetaan 5 kertaa). Oppilaille olenkin kertonut, että saman lyhyen läksyn useilla lukemiskerroilla pyritään siihen, että kirjaimet, tavut ja sanat alkavat kerta toisensa jälkeen näyttää tutummilta ja niiden lukeminen jatkossa nopeutuu (koska tietyt usein esiintyvät tavut ja sanat aletaan pikkuhiljaa tunnistaa jo ulkonäöltä eikä niitä tarvitse enää lukea kirjainkirjaimelta).

Toinen läksy on tuoda kouluun pajunoksia (1-3 kpl riittää, jos muutaman ylimääräisen tuo, niin ei haittaa. Ne voi antaa niille jotka eivät ole löytäneet tai muistaneet pajunoksia). Niitä koristellaan virpomisvitsoiksi. Tämä läksy on annettu oppilaalle MUISTETTAVAKSI eli siitä ei ole kirjoitettu muistilappua. Asiasta on puhuttu eilen ja tänään torstaina. Katsotaan kuinka käy, että muistaako lapset tämänkin läksyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti